דף הבית » מועדון תעסוקה לגמלאים

מועדון תעסוקה לגמלאים

מועדון תעסוקה לגמלאיםבעקבות השינויים העצומים שעבר שוק העבודה במהלך העשורים האחרונים, מרבית המשרות במשק הישראלי אינן מוגדרות עוד כמשרות הכרוכות בעבודת כפיים, כי אם משרות מסוג "צווארון לבן", אשר מתאפיינות בעבודה משרדית, ללא מאמץ פיזי משמעותי.

מדובר בהתפתחות הדרגתית הנמשכת לאורך מספר עשורים, אשר כתוצאה ממנה מרביתן המוחלט של העבודות במשק פתוחות בפני כלל העובדים, ולא רק בפני עובדים צעירים אשר נהנים מכוח פיזי.

עם זאת, ובניגוד למגמה זו, המשק הישראלי מתאפיין לאורך שנים ארוכות באפליה ברורה על רקע גיל, כאשר בחלק לא קטן ממקומות העבודה, ובמיוחד במגזרים ספציפיים בהם נהוגות משכורות ותנאים משופרים, קיימת העדפה ברורה לעובדים צעירים, גם בשעה שאין לכך כל הצדקה. משכך, עובדים מבוגרים, ובפרט אלו אשר הגיעו זה מכבר לגיל הפרישה מעבודה, מתקשים במקרים רבים להתברג למקומות עבודה, גם כאלו התואמים את ניסיונם וכישוריהם המקצועיים.

חיפוש עבודה לאחר גיל הפרישה – לא משימה בלתי אפשרית

חשוב להדגיש בהקשר זה, כי חרף האמור לעיל, מציאת עבודה עבור תושבי ישראל שהגיעו זה מכבר לגיל הפרישה מעבודה אינה מהווה משום משימה בלתי אפשרית, כאשר לא מעט מקומות עבודה מכירים ביתרונות ובערך המוסף אותם מביאים עובדים לאחר גיל הפרישה למקום העבודה. לראיה, לא מעט ארגונים אף נוקטים בגיוס עובדים הממוקד ישירות בפלח אוכלוסייה זה.

עם זאת, אין הדבר מעלים את הקושי הכרוך במציאת עבודה לאחר הגעה לגיל הפרישה. ומשכך, בנוסף לכלים הרגילים העומדים לרשותו של מחפש העבודה שהגיע לגיל הפרישה, כדוגמת מודעות דרושים, אתרי דרושים באינטרנט, וכמובן משרות המועברות "מפה לאוזן", קיים עוד כלי המסייע ספציפית לגמלאים במציאת תעסוקה – מועדון תעסוקה לגמלאים.

מועדון תעסוקה לגמלאים – מה זה?

הקושי הניצב בפני עובדים מבוגרים, ובפרט כאלו אשר פרשו זה מכבר מעבודתם במסגרת היציאה לפנסיה, אך מבקשים להמשיך ולעסוק במקצועם, לא נסתר מעיני מקבלי ההחלטות, אשר מתייחסים לתופעה זאת בצורה מוצדקת – כאיום על המרקם החברתי, וכעוול ממשי שיש לתקנו. כתוצאה מכך, קיימות מספר יוזמות, הן ברמה הארצית והן ברמה המקומית, אשר נועדו להילחם באפליה על רקע גיל בשוק התעסוקה בישראל.

אחת מהיוזמות המקומיות המוצלחות ביותר, אשר תופסת תאוצה בימים אלו, היא הקמתם של מספר "מועדוני תעסוקה לגמלאים", אשר מטרתם להוות מעין "קבלן משנה" בין מחפש העבודה מחד ומציע העבודה מאידך. מועדונים אלו מוקמים בערים וביישובים שונים בישראל, ביוזמה חדשנית מטעם עמותת "אשל" לקידום זכויותיהם של אזרחים ותיקים בישראל, תוך שיתוף פעולה עם הרשות המקומית, משרדי הממשלה, ואף עמותות וארגונים מקומיים הפועלים אף הם לטובת האוכלוסייה המבוגרת. נכון לשנת 2016, מועדונים מסוג זה פעילים בחיפה, ירושלים, רעננה, נצרת עלית, ובמועצה האזורית מטה אשר.

במסגרת פעילותו של מועדון התעסוקה, כל אזרח ותיק המבקש תעסוקה מוזמן לפנות למרכז הפועל באזור מגוריו, אשר מקבל במקביל הזמנות עבודה שונות מטעם מעסיקים, בין אם באופן חד פעמי ובין אם באופן מתמשך. כך לדוגמא, מעסיק הפועל בתחום המשלוחים עשוי לפנות למועדון תעסוקה באזור פעילותו לצורך ביצוע עבודות אריזה נדרשות, אשר מוצעות למחפשי עבודה החברים במועדון התעסוקה. בתמורה לביצוע העבודה, זוכים העובדים בשכר עבודה כמקובל במשק, וכן בניסיון מקצועי, אשר עשוי להיות בעל חשיבות בהמשך. המעסיקים מצדם נהנים מגישה לכוח עבודה מיומן הזמין מהיום למחר.

בנוסף לשירות חשוב זה, מועדוני התעסוקה פועלים גם כמרכז חברתי לכל דבר ועניין, ומספקים למחפשי העבודה המבוגרים שירותי בידור ופנאי מגוונים, כתלות במשאבים העומדים לרשותם.

 

אולי יעניין אותך גם:

כותבים קורות חיים בגיל השלישי? כך תעשו את זה נכון

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715442

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר