עבודה – תעסוקה לאחר גיל הפרישה

במהלך שנות העבודה הארוכות והמייגעות, בהן כולנו משתתפים במרוץ הקריירה, אחד מהחלומות המשותפים לרוב האנשים הוא להגיע בשעה טובה לרגע בו ניתן יהיה להניח את המושכות, לפרוש מעבודה, ולהתמסר לתחביבים האישיים של כל אחד מאיתנו, תוך הקדשת זמן לבני המשפחה ולנכדים.

אין פלא אם כך, שכל ניסיון של המחוקק להעלות את גיל הפרישה הקבוע בחוק גורר מחאה ציבורית, אשר מצליחה לקבור את היוזמה בכל פעם מחדש. עם זאת, למרבה הפלא, לא כל העובדים אכן ממתינים בכיליון עיניים למועד פרישתם מעבודה, כאשר לא מעט עובדים מעוניינים להמשיך ולעבוד, גם לאחר הגיעם לגיל הפרישה מעבודה, ואפילו שבהתאם לחוק, יש באפשרותם לפרוש.

בנוסף לאותם ה"מכורים לעבודה", ישנם גם לא מעט עובדים אשר חרף רצונם לפרוש, נאלצים להמשיך ולעבוד חרף הגיעם לגיל הפרישה המעוגן בחוק, וזאת עקב טרדות כלכליות וקצבת פנסיה נמוכה (או בלתי קיימת), אשר מחייבת אותם להמשיך ולהשתכר לפרנסתם.

תעסוקה לאחר גיל הפרישה לפנסיה – מה אומר החוק?

בהתאם לחוק בישראל, ובדומה למדינות מפותחות אחרות ברחבי העולם, כל תושב או תושבת בישראל רשאים לפרוש מעבודתם עם הגיעם לגיל הפרישה הקבוע בחוק (נכון לשנת 2016 – 67 לגברים, ו-62 לנשים). מדובר בזכות מוחלטת, כאשר המעסיק אינו רשאי להתנות עליה, וכמובן שאין באפשרותו להימנע מהעברת מלוא הזכויות לעובד הפורש, כפי שמעוגנות בחוק.

עם זאת, יש לשים לב כי אף שהחוק מקנה לעובדים את הזכות לסיים את עבודתם, הוא אינו מחייב אותם לעשות כן, ומשכך, עובדים אשר הגיעו לגיל הפרישה רשאים להמשיך ולעסוק במקצועם, במידה ומעוניינים בכך והגיעו להסכמה עם המעסיק בנושא. יתרה מזאת, עבור המעסיק, העסקתו של עובד לאחר גיל הפרישה מעבודה הינה במקרים רבים עסקה משתלמת במיוחד, וזאת לאור תשלומי המס הנמוכים הנדרשים בגינו, בהשוואה לעובד בגילאי העבודה.

חשוב לסייג עם זאת, כי ההחלטה האם להתיר לעובד להמשיך ולעסוק במקצועו לאחר הגיעו לגיל הפרישה מעבודה אינה נתונה להחלטתו בלבד, שכן גם המעסיק רשאי להודיע בדבר הפסקת העבודה בשלב זה. למעשה, לא מעט ארגונים עסקיים בוחרים להגדיר כי עובדים לאחר גיל הפרישה לא יוכלו להמשיך ולעבוד, והחלטה זו חוקית כמובן, כל עוד העובד נהנה ממלוא זכויותיו בהתאם לחוק.

חיפוש עבודה לאחר גיל הפרישה – לא תמיד מלאכה קלה

אחת מהתופעות המכוערות, המאפיינות במידה רבה את שוק התעסוקה בישראל, ובעיקר בענפים "יוקרתיים" כדוגמת תחום ההי-טק, היא התופעה של העדפת צעירים, ובמילים אחרות – אפליית מבוגרים. למעשה, תופעה זו, במסגרתה מעסיקים מעדיפים לגייס עובדים צעירים לעומת עובדים מבוגרים, לעיתים תוך התפשרות על יכולות המועמד – באה לידי ביטוי כמעט בכל ענפי המשק, ומחלחלת בהדרגה אפילו לענפים בהם לא הייתה מוכרת בעבר – כדוגמת שירות המדינה.

אף שהחוק בישראל אוסר במפורש על אפליה על רקע גיל, הרי שבפועל, לא קיימת דרך לגדוע לחלוטין תופעה מכוערת זו, שכן לא תמיד ברור האם סירוב להעסיק אדם מסוים נובע מחמת גילו או מסיבות אחרות המותרות בחוק. מסיבה זו, תופעה זו ממשיכה להתקיים מתחת לרדאר, במימדים נרחבים יחסית.

עם זאת, עבור תושב ישראלי שהגיע לגיל הפרישה ומעוניין למצוא עבודה, ממש לא מדובר במשימה בלתי אפשרית. למעשה, ובנוסף לאופציה הברורה של חיפוש עבודה עצמאי, קיימות מספר חברות כוח-אדם המתמחות בהשמת עובדים מבוגרים בשוק העבודה, כאשר במרבית המקרים, פנייה אליהן, יחד עם חיפוש עצמאי, ובמידה האפשר "הפעלת קשרים", מעלה משמעותית את הסיכוי למציאת עבודה, חרף מכשול הגיל.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715442

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר